מה זה קבלן שלד? מה התפקיד של קבלן שלד בפועל?

עבודות שלד במחירים ללא תחרות! תנסו אותנו ותגלו!

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב:

מרכיב המפתח בכל מבנה הוא שלד המבנה. השלד הוא למעשה חלק המבנה שמעניק לו את הצורה שלו, את התצורה שלו, את החוזק המבני שלו, את היציבות שלו ואת היכולת לעמוד על תילו. עבודות שלד מבוססות רובן ככולן על יציקות בטון ומבוצעות על ידי קבלן שלד, שמתמחה ספציפית בעבודות שלד וגם חייב להיות מוסמך ומורשה לשם כך. בפרויקט בניה, ישנה חשיבות רבה לזהותו של קבלן השלד, שחייב כמובן להיות קבלן רשום ומורשה ושחייב להיות רשום כקבלן השלד של הפרויקט במסגרת תהליכי התכנון מול הרשות המקומית. אז מהו תפקידו של קבלן שלד? מהם חלקי המבנה שאותם הוא אחראי לבנות? האם קבלן השלד מבצע גם טיח ואיטום של המבנה? כמה עולות עבודות שלד? ואיך קשור מפקח בנייה לכל העניין? על שאלות אלו ועוד עונים לכם בשורות הבאות המומחים של קבוצת עידן.

מהו תפקידו של קבלן שלד?

ובכן, כל תהליך בנייה מתחיל בקרקע שוממת. קבלן השלד מקבל לידיו את תכנית הבנייה, שמפרטת את תצורת המבנה ואת הפירוט הטכני של כל חלקיו. בשטח, אמור קבלן השלד לבצע סימון של מיקומי היסודות, של גבולות המגרש ושל קווי המתאר של המבנה, על מנת שצוות העובדים ידע בדיוק היכן וכיצד לבצע את יציקות הבטון. משימת הסימון מבוצעת על ידי מודד מוסמך אותו אחראי קבלן השלד לשלב בפרויקט. בהמשך, מבוצע מהלך של קידוח כלונסאות במסגרתו מבוצעים קידוחים אל תוך הקרקע, במיקום המדויק הנדרש, בקוטר הנדרש ולעומק הנדרש על פי הוראות תכנית הבנייה שאושרה על ידי קונסטרוקטור. אל תוך הקדחים מוחדרים הכלונסאות (כלובי מתכת) ועליהם מבוצעת יציקת בטון – זהו למעשה השלב של יציקת היסודות, שמהווים חלק משלד המבנה ולכן נמצאים באחריותו של קבלן שלד.

מהיסודות עובר הקבלן לבניית בסיס המבנה ובכלל זה שכבת מלט שמיועדת לבודד את המבנה מהאדמה ועליה יציקת בסיס המבנה באמצעות שילוב של כלונסאות שוכבים ויציקת בטון. לאחר יציקת בסיס המבנה מבוצע למעשה תהליך הבנייה של המבנה לגובה ובכלל זה קירות חוץ המרכיבים את מעטפת המבנה, קירות פנים המהווים את המחיצות בין החדרים, עמודי תמך, תקרות וגג המבנה. בתום שלב בניית השלד, המבנה עומד למעשה על תילו כשהוא עירום לחלוטין וכעת מתחיל שלב הגמר, שבו "מלבישים" את הבית. על השלב הזה כבר לא אחראי קבלן שלד, אלא דווקא קבלן גמר שאמור להלביש את המבנה עם טיח, צבע, תשתיות חשמל, מים, גז, מיזוג אוויר וכן הלאה, ריצוף, כלים סניטריים, ארונות מטבח, דלתות, חלונות וכן הלאה, הכל לפי תכנית הבנייה והמפרט הטכני של המבנה.

כמה עולה לבנות שלד?

ובכן, העלות של בניית שלד יכולה להשתנות מאוד בהתאם למפרט המבנה ולתצורתו. ככל שהבנייה גבוהה יותר, כך העלות תהיה גבוהה יותר לכל מטר, שכן ככל שעולים יותר לגובה, כך הולכת והופכת עבודת בניית השלד למורכבת יותר. ככלל, העלות של בניית שלד נעה בין 1,200 ל-1,500 שקלים למטר רבוע של יציקת בטון, אך המחיר יכול להיות גבוה יותר במבנים בעלי מורכבויות שונות, בעיקר גובה, אך לא רק. שימו לב שהעלות היא למטר רבוע של יציקת בטון ולא למטר רבוע של שטח המבנה. כך למשל, אם אתם בונים בית פרטי בשטח של 200 מ"ר, זה לא אומר שעלות בניית השלד היא 200 כפול 1,500 ש"ח. יש להוסיף גם את שטח הפנים של קירות המבנה, של התקרה, של הגג, של היסודות וכן הלאה.

איך תבחרו קבלן שלד ועד כמה חשובה הבחירה הזאת?

ובכן, כל בחירה שאתם עושים וכל החלטה שאתם מקבלים במסגרת פרויקט בנייה היא החלטה חשובה, אלא שהבחירה של קבלן שלד יכולה להכריע את גורל הפרויקט כולו ולהשפיע ישירות על לוחות הזמנים של השלמת הבנייה ועל עלות הבנייה הכוללת, זאת כמובן מעבר להשפעה על יציבות המבנה, החוזק המבני שלו ורמת הדיוק בביצוע. קבלן שלד הוא למעשה הגורם המקצועי שיוצר את הבסיס שעליו נבנה המבנה כולו. כל טעות מדידה וכל טעות בביצוע בשלבי השלד, יכולה להיגרר ולהתעצם לטעות קריטית בשלבי הגמר. כך למשל, אם מפתחי הדלתות לא נבנו בצורה הנכונה, ייתכן שתהיה בעיה עם סגירת ופתיחת הדלתות. שימוש בבטון שאינו טרי ויציקתו בצורה לא מקצועית יכולה לגרום לחולשות בשלד ובמקרי קיצון אף להוביל לקריסה של חלקי מבנה. יציקה של יסודות המבנה שלא בצורה מדויקת על פי הוראות תכנית הבנייה, יכולה להוביל להופעת סדקים משמעותיים במבנה לאור תזוזות קרקע. בשורה התחתונה, בחירת קבלן שלד היא בחירה חשובה מאוד שיכולה להשפיע על היציבות של המבנה הסופי, על החוזק המבני שלו, על האסתטיקה שלו, על הפונקציונליות שלו וכמובן על עלות ומשך זמן פרויקט הבנייה כולו. על כן חשוב שתיגשו למשימת הבחירה בצורה נכוחה ושקולה.

בהיבט זה, הכלל הראשון שאתם רוצים להקפיד עליו הוא עבודה עם קבלן שלד רשום בלבד. אולי אתם לא יודעים זאת, אבל על פי החוק בישראל כל קבלן חייב להיות בעל רישיון קבלן או כפי שמרביתנו מכירים זאת "קבלן רשום". קבלן רשום הוא קבלן ששמו מופיע בפנקס הקבלנים של רשם הקבלנים במשרד השיכון ולמעשה עמד בכל הקריטריונים הנדרשים על ידי החוק והרשויות בכדי לספק שירותי קבלן שלד. קבלן שלד רשום תוכלו למצוא בחיפוש פשוט בפנקס הקבלנים באתר האינטרנט של משרד השיכון, אבל יהיה זה נכון יותר מבחינתכם לבחון תחילה חוות דעת מקצועיות שתוכלו לקבל מהאדריכל שבנה לכם את תכנית הבנייה, או ממהנדס הבניין והקונסטרוקטור שמעורבים בפרויקט. בבחירת קבלן שלד ישנה חשיבות רבה לחוות דעת מקצועית שאתם מקבלים מאנשים מקצוע שעובדים עם קבלני שלד מדי יום ביומו ויודעים בהחלט לתת המלצות, חיוביות או שליליות, על קבלנים שונים שאתם בוחנים.

ללא ספק, אחד הפרמטרים החשובים ביותר בבחירת כל איש מקצוע או נותן שירות הוא המחיר/ העלות וכדי להבטיח שאתם משיגים את העסקה הטובה ביותר, אתם רוצים לבקש הצעות מחיר מכמה קבלנים פוטנציאליים מבחינתכם ולוודא שכל הצעות המחיר מבוססות אחד לאחד על תכנית הבנייה שלכם ועל המפרט הטכני וכתב הכמויות שלכם לפרויקט. ההצעה צריכה להיות מפורטת, היא צריכה להיות סופית והיא צריכה להתייחס ישירות לתכנית הבנייה שלכם. כל פרט לא סגור או פרט שלא מצוין בהצעה, הוא פתח לתוספות עלות שיחיל עליכם הקבלן תוך כדי תנועה אחרי שכבר בחרתם בו ואחרי שכבר התחיל הפרויקט, ומזה אתם מאוד רוצים להימנע. אמצעי חשוב נוסף שעליכם להשתמש בו לצורך בחירת קבלן שלד הוא הסכם העבודה.

הסכם עבודה כפרמטר לבחירת קבלן שלד

הסכם עבודה הוא בדרך כלל הצעד האחרון לפני תחילת עבודה ולכן הנטייה שלנו היא לסגור בכל מקרה עם מי שהגענו איתו לשלב זה. יחד עם זאת, בבחירת קבלן שלד אתם רוצים להתייחס להסכם העבודה כאמצעי לבחירת הקבלן עוד לפני שסוגרים איתו. בהסכם עבודה עם קבלן שלד אתם רוצים לעגן התחייבויות שונות כמו מודל תשלום מדורג לפי אבני דרך, התחייבות לעבודה עם קבלני משנה רשומים בלבד, התחייבות לביצוע תיקון של כל הליקויים שיתגלו בבדיקת בדק בית, עיגון הנושא של ביטוח צד ג', ביטוח עובדים, ביטוח מקצועי וכדומה, עיגון סמכויות של מפקח בנייה מטעמכם וכמובן עיגון ההתחייבות של הקבלן לסטנדרטים, להצעת המחיר שנתן ולמפרט הטכני ותכנית הבנייה של הפרויקט. קבלן שלא מוכן לחתום לכם על אלמנטים כאלה הוא קבלן שאתם לא רוצים לעבוד איתו, וזה מה שהופך את שלב הסכם העבודה לשלב של בחירה ולאו דווקא לשלב של סגירה. מן הסתם, אם מצאתם קבלן שלד שקיבלתם עליו חוות דעת מקצועיות חיוביות ואם הקבלן הזה מוכן לחתום על הסכם שמעגן את הזכויות שלכם והחובות שלו בצורה מפורטת ושלמה, אתם בהחלט רוצים לסגור איתו ולצאת לדרך.

קבוצת עידן היא חברה קבלנית רשומה, המבצעת מגוון רחב של פרויקטים בענף הבנייה הפרטית והציבורית. החברה מספקת שירותי קבלן שלד לפרויקטים של בנייה פרטית ובניינים משותפים כמו גם שירותי שיקום מבנים, שימור, שיפוץ וחיזוק מבנים. לחברה צוות מקצועי הכולל בתוכו מהנדס, קבלן שלד מוסמך ומורשה, קבלני משנה לביצוע כל עבודות השלד, ספקי ציוד וכלים וכל רכיב אחר שנדרש לפרויקט. את מפקח הבניה תוכלו להביא אתם על מנת שיוודא כי כל העבודות שמבוצעות עבורכם על ידי קבוצת עידן, עומדות בסטנדרטים המקצועיים ובסטנדרטים שלכם, ואת כל זה תוכלו גם לעגן במסגרת הסכם העבודה עם קבוצת עידן.

ובכן, עבודות שלד הן העבודות המבוצעות מרגע העלייה על השטח ועד שהמבנה עומד על תילו. עבודות אלה כוללות תחילה את משימת המדידה והסימון באמצעות מודד מוסמך שמגיע לשטח ומסמן את גבולות המגרש, את קווי המתאר של המבנה ואת המיקומים המדויקים לקידוח היסודות. לאחר שלב זה, מבוצע קידוח כלונסאות במיקומים שסומנו, לתוכם מוחדרים הכלונסאות עצמם ועליהם מבוצעת יציקת בטון שהופכת אותם ליסודות המבנה. לאחר בדיקת איכות היסודות ואישורם על ידי מהנדס קונסטרוקטור, ממשיך הפרויקט אל עבר בניית בסיס המבנה. בסיס המבנה נבנה באמצעות יישום שכבת מלט קל שמיועדת לבודד את המבנה מהאדמה, עליו מפוזרים כלונסאות אופקיים על פני השטח ואז יוצקים למעשה שכבה עבה של בטון על כל שטח המבנה ועל פי קווי המתאר שלו, שנקבעים כמובן על פי תכנית הבנייה שגובשה בסיוע אדריכל ובאישור מהנדס.

לאחר יציקת בסיס המבנה, מבוצעת יציקה לגובה של קירות מעטפת החוץ של המבנה, קירות הפנים/ מחיצות הפנים במבנה, קירות ועמודי תמך, תקרות וגג. כל אלה נבנים על פי תכנית הבנייה תוך יצירת פתחי תשתיות, מפתחי חלונות ודלתות וכל אלמנט אחר נדרש כפי שמופיע בתכנית הבנייה. בפרויקטים מסוימים בהם נכללת גם קומת מרתף לצורך חדר מרתף, חניה פרטית, מקלט או כל מטרה אחרת, עוד לפני שלב הבסיס, מבוצעת חפירה וחציבה של אזור המרתף ובנייתו מתחת לפני הקרקע. לאחר סיום השלב של עבודות שלד, עומד המבנה למעשה על תילו עם כל החוזק המבני שלו, היציבות שלו והתצורה שלו ומכאן אחראי קבלן הגמר "להלביש" את המבנה עם חיפוי חוץ ופנים, טיח, צבע, כלים סניטריים, ריצוף, דלתות, חלונות, ארונות מטבח, תשתיות חשמל, מים, גז ותקשורת וכן הלאה.

כמה זה עולה?

בתוך פרויקט בנייה מלא, עבודות שלד הן כנראה העבודות שתופסות את החלק הניכר ביותר בעלות הבנייה. עלויות אלה יכולות להשתנות מפרויקט לפרויקט על פי שורה של פרמטרים: בנייה לגובה תהיה יקרה יותר מאשר בנייה נמוכה. עובי הקירות (סטנדרטי/ מיוחד) יכול לשנות לחלוטין את עלות העבודות. אם אתם בוחרים לשכור קבלן שלד אבל את החומרים אתם מביאים בעצמכם, העלות הכוללת של עבודות שלד תהיה שונה לחלוטין מאשר שכירת קבלן שלד שמביא איתו גם את החומרים. בניית קומת מרתף כרוכה בעלויות נוספות של חציבה, חפירה ופינוי עפר, מה שמייקר את העלות הכוללת של העבודות. בסך הכל, את העלות הכוללת של עבודות שלד בפרויקט ניתן לקבל בצורה מדויקת אך ורק במסגרת הצעת מחיר המבוססת על תכנית בנייה סופית. יחד עם זאת, אם אתם רוצים לקבל תמונה כללית לגבי העלות של עבודות שלד, הרי שמדובר בעלות של 1,200 עד 1,500 שקלים למטר רבוע של יציקת בטון, והדגש הוא על מ"ר יציקת בטון ולא מ"ר של שטח הבית.

בבחירת קבלן שלד, חשוב מאוד להשוות את הצעות המחיר בצורה מדויקת ולוודא שכל ההצעות שאתם מקבלים, מתייחסות באופן קונקרטי ומדויק לתכנית הבנייה וכתב הכמויות שגובשו לפרויקט ושכל ההצעות הן סופיות ומחייבות, כך שלא ניתן יהיה "לייצר" תוספות עלות תוך כדי תנועה, אחרי שכבר בחרתם את הקבלן ללא דרך יציאה. קבוצת עידן היא חברה קבלנית רשומה ומורשה המספקת שירותי קבלן שלד למגוון פרויקטים פרטיים ומשותפים בכל רחבי הארץ. החברה מספקת ללקוח את כל חבילת השירות הנדרשת להשלמת בניית השלד וכן מספקת שירותי שיפוץ, שיקום, שימור וחיזוק מבנים – פרויקטים המבוססים על עבודות שלד קלאסיות.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב:

אז מה היה לנו בכתבה:
התקשרו עכשיו
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!