שיקום קירות בטון הוא תהליך הנועד לחזק ולשקם מבנים בעלי תשתיות חלשות. למרות שהבטון הוא חומר חזק מאוד, כאשר הוא משמש למבנים הוא חשוף לעומסים רבים וללחות שהורסת אותו. לכן, עם הזמן, גם מבנים עשויים בטון נחלשים ואז צריך לבצע שיקום בטון. מהו שיקום קירות בטון והאם הוא מתאים לקירות חוץ או רק לקירות פנים? על כך נרחיב במאמר הבא.
מהו שיקום קירות בטון?
קירות בטון משמשים כשלד המבנה. כתוצאה מכך, קירות הבטון חווים עומס רב. כאשר קירות הבטון נשחקים הם יכולים בסופו של דבר לקרוס. לכן, חשוב מאוד לבצע שיקום קירות בטון לפני כן. שיקום קירות בטון הוא למעשה תהליך הנועד לתקן את ליקויי הבטון שנוצרו במבנה. יש לקחת בחשבון כי בניגוד לליקויים שנוצרים על גבי שכבת הטיח החיצונית, ליקויי בטון מגיעים עד לעומק הבטון ולתשתיות המבנה. פגיעה בתשתיות הופכת את המבנה למבנה מסוכן שהקריסה שלו היא שאלה של זמן. על ידי שיקום קירות הבטון למעשה מחזקים את המבנה ומאריכים את חייו.
יש לקחת בחשבון, כי תהליך שיקום קירות בטון הוא תהליך מורכב וארוך הכולל בתוכו שלבים רבים. בדרך כלל שיקום קירות בטון יכלול עבודת הכנה לפני שלב יישום השיקום. שיקום קירות בטון מתחיל בבדיקה יסודית של הקירות ומיפוי הליקויים המצריכים טיפול ושיקום. לאחר בניית תכנית השיקום, ניתן להתחיל בביצוע התיקונים הנדרשים. התיקונים הנדרשים בדרך כלל יהיו סתימת סדקים, ניקוי ברזלי הזיון מחלודה ומריחת חומר המגן מפני קורוזיה. בנוסף לעתים יהיה צורך בחיזוקי פלדה ובהוספת ברזלי זיון. לאחר מכן יש לבצע עבודות שיקום וחיזוק של יסודות המבנה. כאשר מסיימים את העבודה של שיקום קירות בטון יש לבצע עבודות טיח וצבע.
מתי נדרש לבצע תהליך זה?
שיקום קירות בטון הוא תהליך הנועד לתקן את ליקויי הבטון שנוצרו במבנה. קיימים גורמים שונים להיווצרות ליקויים בקירות הבטון. קודם כל הזמן. ככל שעובר יותר זמן כך המבנה נשחק. המבנה חווה עומסים רבים ומתמשכים במהלך השנים מה שגורם להיחלשותו ולליקויים שונים בו. כמו כן, עם הזמן יש תנודות בקרקע עליה עומד המבנה. תנודות אלה יכולות לגרום לסדקים במבנה ולהיחלשות התשתיות שלו.
בנוסף לגורם הזמן שהוא גורם משמעותי מאוד בהיחלשות המבנים, קיימים גורמים חיצוניים המשפיעים על חוזק המבנה. בין הגורמים החיצוניים נמצא את פגעי מזג האוויר, מעבר מתמיד מחום לקור, רטיבויות ולחות שהבטון רגיש אליה, וכמובן עומסי משקל. כל הגורמים החיצוניים הללו מאיצים את שחיקת המבנה ואת קירות הבטון שלו ופוגעים בו. מבנים שחשופים יותר לגורמים אלה, כמו לדוגמא מבנים סמוכים לים ישחקו מהר יותר.
בנוסף לגורמים אלה, קיימות פגיעות שונות ומפתיעות שפוגעות במבנה. פגיעות אלה יכולות להיות שריפה, הצפה או פגיעת רקטה. כאשר המבנה נפגע כתוצאה מפגיעה כזו הוא עובר זעזוע ויכול להישבר גם אם הוא חדש.
כאשר אתם מרגישים שהמבנה שלכם אינו יציב כבעבר, חשוב מאוד להזמין בדיקת מהנדס לשם כך. במידה והמהנדס מגדיר את המבנה כמבנה מסוכן חייב לבצע שיקום בטון במהירות האפשרית.
קירות פנים וקירות חוץ
האם שיקום קירות בטון מתאים לקירות חוץ או רק לקירות פנים? למעשה, שיקום קירות בטון מתאים לכל סוגי קירות הבטון, בין אם הם קירות פנים ובין אם הם קירות חוץ. לעתים שחיקת המבנה תבוא לידי ביטוי בהתפוררות הקירות החיצוניים ובסדקים בקירות החיצוניים ולעתים הבעיה תבוא לידי ביטוי דווקא בקירות הפנימיים. במקרה שהסימנים מופיעים על גבי הקירות הפנימיים, הדבר מעיד על עומס רב על הקירות שנוצר כתוצאה מבעיה ביסודות המבנה או על תנודות קרקע משמעותיות.
בדרך כלל הסימנים לשחיקת המבנה מופיעים בקירות החיצוניים. סימנים לדוגמא הם התפוררות הקירות החיצוניים, הופעת סדקים, סימני קורוזיה ועוד.
לכן, ניתן להבין כי שיקום קירות בטון ניתן לביצוע הן בקירות הפנים והן בקירות החוץ. לכן, לפני שמזמינים איש מקצוע לביצוע שיקום קירות בטון חשוב לוודא כי איש המקצוע מנוסה ומתמחה בשיקום קטון הן בקירות חיצוניים והן בקירות פנימיים. כך איש המקצוע יוכל לספק לכם מענה מתאים ומלא עבור כל הבעיות במבנה. כמו כן, במידה ושיקום הבטון לא נעשה באופן איכותי, אתם תאלצו לעבור את התהליך שוב כעבור מספר שנים. לכן, וודאו שאיש המקצוע איכותי.